Waar?

Locatie

De wereldrecordpolocatie voor op de websiteging Grootste Levende Windmolen vindt op zondag 5 oktober plaats vlakbij restaurant Sprok, Nijmegen-Bemmel. De kaart vindt u onderaan deze pagina.

Adres restaurant Sprok: Waaldijk 9, 6681 KJ Bemmel.
Er is vlakbij voldoende (gratis) parkeergelegenheid voor auto’s, maar er wordt verzocht om zoveel mogelijk met openbaar vervoer of met de fiets te komen.
 
Hoe komt u daar?
 In verband met de uitgebreide werkzaamheden door de dijkteruglegging / aanleg nevengeul, is het goed om even te oriënteren hoe u bij Sprok kunt komen. Sprok staat tijdig duidelijk aangegeven met gele tijdelijke verkeersborden.
 
Met openbaar vervoer
Via www.9292ov.nl (bus 33 richting Arnhem/ buslijn 13). U kunt ook uitstappen bij treinstation Nijmegen-Lent. Het is dan nog een half uur lopen naar Sprok (steek vanaf station Nijmegen-Lent het drukke verkeerslichtenkruispunt van de Prins Mauritssingel over. U komt dan op de Pastoor van Laakstraat. Blijf rechtdoor lopen – de weg buigt af naar rechts en gaat over in de Laauwikstraat. Uiteindelijk komt de weg uit bij de rotonde, waar u rechtsaf de Turennesingel op loopt. Bij de volgende rotonde gaat u links de Steltestraat op. Deze weg draait met een bocht naar rechts de Bemmelsedijk op. Bovenop de dijk gaat u linksaf.
 
Met de fiets
  • Vanuit Bemmel/Gendt: Waaldijk uitfietsen richting Nijmegen. Fietst u fietsknooppunten? De wereldrecordpoging vindt plaats bij knooppunt 33.
  • Vanuit Lent: rijd de Laauwikstraat uit richting het oosten. Sla op de rotonde rechtsaf. Hier ziet u al de verkeersborden voor Sprok staan. De volgende rotonde slaat u linksaf de Steltsestraat op. U rijdt met de bocht mee de Bemmelsedijk op. Sla linksaf. U kunt helemaal doorfietsen tot aan de locatie van de wereldrecordpoging.
  • Vanuit Nijmegen Waalbrug: als u aan de overkant van de Waalbrug  naar beneden fietst, volgt u beneden de borden richting Bemmel. De gele verkeersborden vermelden tegelijk de richting naar Sprok.
  • Vanuit Nijmegen Snelbinder (fietspad op de spoorbrug): als u de fiets vanaf de trap naar beneden sleept, kunt u de Oosterhoutsedijk af fietsen onder het viaduct van de Waalbrug door. Meteen daarna linksaf. Volg verder de borden Bemmel en Sprok. Als u doorfietst (de trap naar beneden is een redelijke lastige om met de fiets vanaf te slepen) komt u uit bij treinstation Nijmegen-Lent. Ga hier rechtsaf. Steek het drukke verkeerslichtenkruispunt over van de Prins Mauritssingel. U komt dan op de Pastoor van Laakstraat. Blijf rechtdoor lopen – de weg buigt af naar rechts en gaat over in de Laauwikstraat. Uiteindelijk komt de weg uit bij de rotonde, waar u rechtsaf de Turennesingel op loopt. Bij de volgende rotonde gaat u links de Steltestraat op. Deze weg draait met een bocht naar rechts de Bemmelsedijk op. Bovenop de dijk gaat u linksaf.
Met de auto
In verband met de uitvoerige werkzaamheden van de nevengeul is het Op de site van Landmark Wijnfort kunt u een goede routebeschrijving vinden als u met de auto komt: http://www.landmark.nl/routebeschrijving/. Hier kunt u uw auto (gratis) parkeren. Nog geen 200 meter verderop vindt de wereldrecordpoging plaats. U kunt uw auto ook (gratis) parkeren bij Zijdewinde, 100 meter verderop.
 
 

Let op: de kaart is erg ver ingezoomd tot op het weiland waar de wereldrecordpoging zal plaatsvinden. Om de omgeving te kunnen bekijken, ga dan op de kaart staan en zoom eerst uit.